donderdag 22 september 2011

Baiona 21/9-2011

Woensdag 21 september

Met het bootje naar de kant, de stad verkent en een bezoek gebracht aan het kasteel.



Nadat we terugkwamen op de boot kwam een water/blusvliegtuig rakelings overvliegen. De piloot was blijkbaar aan het oefenen om bij een eventuele bosbrand water te pakken. Hij deed dit een paar keer in onze baai vlak bij de boot. Na het pakken van water loosde hij deze ook in de baai. Mogelijk heeft hij ruzie met één van de vissers in een bootje in de baai, aangezien hij tijdens een van deze acties een bak water over een visser kwakte!



In de baai liggen nog twee boten voor anker, een Amerikaan en een Deen. Met de Amerikaan hebben we een praatje gemaakt. Jim komt uit Michigan en is vanuit Noord-Amerika rechtstreeks naar Spanje gezeild in zijn eentje, 66 jaar, een reis van 5 weken. Het lijkt ons een te lange tijd alleen op de boot, om gek van te worden. Een dat is ook gebleken: Jim maakt een verwarde indruk, praat wazig en 50% wartaal. Wij weten niet of dit voor de reis al was, maar we maken ons wel een beetje zorgen over deze zonderlinge man die naar de Middellandse zee wil om te overwinteren…
Een van de opvarenden van het Deense schip (een grote tweemaster van ongeveer 25 meter!) is Jim aan het helpen en brengt Jim met de dingy naar de kade. Ook eventjes met de Deen gekeuveld en hij vertelde dat de schipper van het schip een Nederlander was.
’s Avonds hebben we tapas gegeten op de Rafiki met een hele mooie zomeravond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten