maandag 24 april 2017

Waterval bij Ocho Rios (Jamaica)

Zaterdag 1 april 2017 tot en met maandag 3 april

Positie Ocho Rios: 18°24.572 N 77°06.466
De Dunn's River Falls is de bekendste attractie in Ocho Rios en is dagelijks overlopen met voornamelijk blanke toeristen, omdat de meeste Jamaicanen de entreeprijs van omgerekend 25 Euro niet kunnen betalen. Deze toeristen worden vanuit de hotels, resorts en cruiseboten met luxe, geblindeerde airco-busjes naar deze elitaire attractie gebracht.
Vandaag lopen we vanaf Ocho Rios 20 min langs de kust naar het westen en komen we uit bij een waterval waar nog geen entree geheven wordt en dus nog toegankelijk is voor de plaatselijke bevolking. De sfeer is prima en er is een gezellig barretje/restaurantje halverwege de waterval. Waar de waterval uitmondt in de zee is het water azuurblauw en heerlijk om te zwemmen.


Beelden naast de waterval.


Er werd een fotosessie gemaakt van een knappe dame in bikini.

Barretje naast de waterval.

Het blijven indrukwekkende bomen, let vooral op de wortels van deze boom.

Terwijl de voornamelijk blanke toeristen 2 km verderop recreëren, zijn hier de voornamelijke zwarte lokale Jamaicanen aan het relaxen (en natuurlijk de bemanning van de Rafiki). Deze tegenstelling is helaas erg typisch voor dit land: de blanken verblijven in de luxe hotels en de dure restaurants en worden bediend door de zwarte bevolking. Ook de mooiste stranden, watervallen en parken zijn in het algemeen particulier, en door hun hoge entreeprijs niet betaalbaar voor de plaatselijke bevolking en dus bezet door de voornamelijk blanke toeristen. De aanwezige Jamaicanen zorgen voor de schoonmaakwerkzaamheden en de bediening. Zij moeten recreëren op de schaarse openbare plekken zonder hoge toegangsprijzen in dit land. Deze scheiding tussen zwart en wit is overal duidelijk zichtbaar, heel triest dat de regering in dit land hier niets aan doet. De leiders van dit land zijn blijkbaar meer geïnteresseerd in de inkomsten van het toerisme die zij, door de overal aanwezige corruptie, lekker in hun achterzak laten schuiven waardoor zij in welvaart kunnen leven.

Vissers maken de vis schoon en de reigers wachten op het afval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten