donderdag 27 april 2017

George of the jungle (Jamaica)

Woensdag 12 april 2017

Positie Ocho Rios: 18°24.572 N 77°06.466
Vandaag geen auto of taxirit, de wandelschoenen gaan uit het vet want we gaan te voet de omgeving verkennen. Wanneer we al een klein half uurtje de eerste col aan het beklimmen zijn, worden we aangesproken door een man die ons adviseert om naar de grotten in deze omgeving te gaan kijken. Hij beweert dat hij vele gasten van cuiseboten deze bijzonderheid hier in de omgeving heeft laten zien. We gaan op zijn aanbod in om ons naar deze bezienswaardigheid te loodsen. We verlaten de verharde weg en vervolgen onze weg braaf achter hem aan de jungle in. De naam van onze gids is George en wordt even later door Paul en ik omgedoopt tot “George of the Jungle”. George is erg enthousiast en onderhoudend en we worden overstelpt met informatie over de dieren- en plantenwereld in de Jamaicaanse jungle.

Het hout wordt op een bepaalde manier gestapeld.
Als de stapel groot genoeg is, wordt deze aangestookt en wordt de stapel afgedekt.
Na 3 dagen is het klaar. Het eindresultaat is houtskool.

Hennepplanten zie je overal in Jamaica. Dus ook in het midden van de jungle.

Inmiddels weten we niet meer precies waar we zijn, maar we volgen George.


Daarnaast bezoeken we ook een plaatselijke boer die ons de diverse producten laat zien die hij hier in de jungle verbouwt.

We krijgen allemaal een stengel suikerriet. Sandra denkt "wat moet ik hier nu mee".


George weet ons tijdens zijn twee uur durende rondleiding via diverse “kruip-door sluipdoor” paadjes door de plantages en het oerwoud te loodsen, heel erg leuk. Aan het einde van de toer komen we uit bij Pimento Walk waar we George met een flinke tip hartelijk bedanken voor de bewezen diensten en wij tevreden naar Ocho Rios terug wandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten