zondag 30 april 2017

Blue Mountain (Jamaica)

Zondag 16 april 2017

Positie Oracabessa: 18°24.437 N 76°56.855
De hoogste berg van Jamaica is maar liefst 2250 m hoog en heet de “Blue Mountain”. Tijdens onze reizen in Jamaica hebben we deze bergketen nog nooit bezocht en het leek ons een strak plan om dit tijdens het bezoek van Sandra en Paul te doen. Het is vandaag Paaszondag en het is lekker rustig op de weg. We willen de tocht met route-taxi's volbrengen en tijdens de eerste rit krijgen we van de taxichauffeur te horen dat het op deze feestdag nagenoeg onmogelijk is om tot op de top van de Blue Moutain een routetaxi te vinden. Hij maakt ons daarbij ook een aanbod om hem met zijn taxi voor de dag te charteren en dit is zo'n scherpe prijs dat we snel de deal maken en met hem, Larry, de toer gaan maken.

De tocht naar het Blue Mountain bergmassief leidt ons door een prachtige scenery die doet denken aan Oostenrijk in de tropen, heel indrukwekkend. Boven op de top is het lekker fris maar ook nevelig en en we maken een wandeling van een klein uurtje door deze tropische bergtop in de mist.



Prachtige vergezichten. Vaak zijn de toppen niet zichtbaar.


Gedeeltelijk in de wolken.

Weg met steile afgronden.




Wanneer we de top naderen zien we steeds meer aanbouw van het belangrijkste gewas in deze regio: koffie. De Blue Mountain koffie is wereldberoemd door zijn verrassende smaak en daardoor ook erg schaars en dus kostbaar.

Koffieplanten groeien tegen de steile hellingen.

De terugreis is met zijn wonderlijke vergezichten weer een groot feest.




Hier was een rivierparty aan de gang. Harde muziek, barbeque en drank.

Onderweg vele watervallen en snelstromende rivieren.

Als kers op de taart gaan we natuurlijk nog samen met Larry snacken op z'n Jamaicaans. Het worden dit keer dumplings. Dit zijn een soort kleine langwerpige oliebolletjes, weliswaar ook in vet gebakken, maar zeker niet zo lekker als zijn grote broer in Nederland.

De dag wordt afgesloten met een sundowner op de jetty (=aanlegsteiger) van de vissershaven. Deze borrel is geïnitieerd door een Oostenrijkse boot en samen met deze Oostenrijkers en de bemanning van een Franse boot is het een gezellige afsluiting van de dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten