maandag 24 april 2017

Snowhill (Jamaica)

Dinsdag 4 april 2017 tot en met woensdag 5 april 2017

Positie Ocho Rios: 18°24.572 N 77°06.466
Een van de zaken die we stiekem missen tijdens onze reis is de wintersport. Voordat we deze reis ondernamen, gingen we elke winter minstens 2 keer skiën in de Alpen. Een eindje heuvelop vanuit Ocho Rios ligt het gehucht “Snowhill” en wij willen vandaag eens gaan informeren of we daar ski's kunnen huren en hoe laat de liften open gaan.

Wanneer we na een goed uurtje klimmen de col bedwongen hebben komen we van een koude warme kermis thuis, er ligt helaas geen sneeuw. We kletsen wat met de vriendelijke bewoners van dit plaatsje, maar zelfs zij weten niet de oorsprong van de naam van hun mooie dorpje.

Snowhill heeft een voetbalveldje en naast dit veld zien we een brugvormige constructie lopen. Het blijkt dat dit restanten zijn van “vergane glorie”. De constructie is de overkapte transportband die de Bauxiet van de groeve over een afstand van 5km naar de laadplaats bij de haven in Ocho Rios transporteert. De Bauxietgroeve is jaren geleden gesloten en vervolgens is ook deze lange transportband buiten gebruik gesteld.

De overdekte transportband voor bauxiet, welke al jaren niet meer in gebruik is.

Hoe verder we lopen, des te meer is de transportband begroeit met planten.

Selfie, de bedoeling was een foto te maken van ons met de lange transportband op de achtergrond.
Hiervan is helaas niets te zien.

Snowhill met op de voorgrond het voetbalveld.

Overal staan/liggen geiten.

Bij ons kamerplanten, hier groeien ze tussen de stenen.

We lopen richting de transportband en we zien dat deze ook gebruikt wordt als wandelpad tussen de dorpen in. We besluiten om dit ook maar eens te beleven en lopen ongeveer 1 km over de transportband richting Pimento Walk waar we weer via de “normale” verharde weg teruglopen naar de Rafiki.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten