zondag 9 april 2017

Cayo Blanco, Cuba

Donderdag 9 maart 2017 tot en met dinsdag 14 maart 2017

Positie Cayo Blanco: 21°38.644 N 79°53.385
We gaan 's avonds ankerop voor een tocht van 40 NM naar Cayo Blanco. De windrichting wordt in deze regio sterk beïnvloedt door het land. Overdag warmt de zon het land op, de lucht boven land stijgt op en er ontstaat een luchtstroming, wind dus, vanuit zee richting land. 's Nachts koelt het land verder af dan de zee (de zee is 28 graden) en er ontstaat een stroming van land richting zee. Dit is een wind van ongeveer 4 Bf en vannacht gaan we hier dankbaar gebruik van maken.

Gelukkig kloppen de voorspellingen van de landwinden en we gaan na een heerlijke nachtelijke zeiltocht (helaas geen vis) om 08:00 uur voor anker tussen de riffen voor het mooie eiland Cayo Blanco. Het eiland heeft een mooi zandstrand in het noorden en de rest van de kust van dit mini-eilandje is bezaaid met koraalstenen en voor een wandeling meer dan de moeite waard. Cayo Blanco is onbewoond maar er komen dagelijks toeristen vanuit de stad Trinidad en een groot resort, 5 nm hier vandaan.


Zodra de toeristenboot terug is naar Trinidad, hebben wij het hele eiland voor ons alleen.




Op de achtergrond een zeilschip, op weg naar Trinidad.

Op het eiland staat een vuurtoren.

Als we dichterbij komen, zien we dat de fundering van deze vuurtoren bestaat uit een oud olievat, volgestort met beton.

Het is een heerlijke rustige ankerplek, maar verder is er niet veel te beleven. We maken een praatje met een Zweedse boot en we gaan een avond gezellig borrelen op de boot van de Duitsers Michael en Heike van de “FantaSea”.
Na een paar dagen “rust” dient er zich een perfect weergaatje aan voor de overtocht naar Jamaica. We besluiten om Cuba en de Jardins de la Reina te verlaten en maken ons op voor de zeilreis van 260 NM (400 km) naar een nieuw land, “Yeah Man”!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten