woensdag 26 april 2017

Cruiseschepen in Ocho Rios (Jamaica)

Zondag 9 april 2017

Positie Ocho Rios: 18°24.572 N 77°06.466
Bijna dagelijks meert een cruiseboot af op de naastgelegen pier. De gasten van deze enorme varende hotels worden aan de kade meteen opgewacht door een menigte opneukerige taxichauffeurs die, druk zwaaiend met een fotodisplay van een paar watervallen, hun diensten aanbieden.

De Rafiki ligt rechts voor het cruiseschip.

Soms zijn er zelfs 2 of 3 cruiseschepen.
Het grootste cruiseschip wat wij dit jaar gezien hebben  had 4200 gasten en 1750 personeelsleden.

Vandaag allemaal Duits sprekenden in Ocho Rios. "Mein Schiff" is een cruiseboot van TUI.

Op het bovendek aan de linkerzijde een klimparcours en rechts een zwembad met super glijbaan.

Een van de meest populaire attracties hier in de haven is een mini-cruise met een van de 4 party-catamarans. Direct vanuit de cruiseboot en/of vanuit de resorts in de omgeving worden de toeristen hier naar toe gebracht voor een paar uur op deze catamaran te vertoeven. De gasten gaan snorkelen, bezoeken een waterval en een stuk strand en ze ontvangen een lunch. Tijdens de hele trip is er oorverdovende feestmuziek en wanneer zo een party-boot na een paar uur terug in de baai komt, zijn de gasten al behoorlijk aangeschoten van de rumpunch en het vele bier. Het is dus een dolle boel aan boord. De aanwezige DJ zweept voortdurend de gasten op en het is telkens weer een opvallend geheel wanneer zo'n boot de Rafiki passeert. Het is trouwens ook “big business....”, want zo'n tochtje kost 135 dollar, een slordige 125 euro. We tellen per keer een 50 tal gasten en veel catamarans maken 2 rondjes per dag!

Iedere dag komt deze catamaran en enkele catamarans van het bedrijf "CHUKKA" voorbij.
Telkens horen we dezelfde tekst en liedjes. Op het moment van vertrekken worden alle landen genoemd, en als je je eigen land hoort moet je een jel geven. bij terugkomst gaan de mensen in polonaise over de catamaran.
Hoe krijg je de mensen zo gek..... Wij denken voldoende rumpunch.

Zoals gezegd, krijgen we in Jamaica bezoek van het nichtje van Loud, Sandra, met haar vriend Paul. 's Middags halen we een huurauto op en gaan we hun in Montego Bay ophalen. Het is natuurlijk een super leuk weerzien. Nadat we tegen 23:00 uur terug zijn op de boot nemen we nog een borrel en dan gaan we al snel te kooi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten