zaterdag 22 april 2017

Autotocht in omgeving Ocho Rios (Jamaica)

Zaterdag 25 maart 2017

Positie : 18°24.572 N 77°06.466
Onze buren in de mooie ankerbaai van Ocho Rios zijn de Oostenrijkers Fritz en Gitti van de “Tifricat”. We hebben een goede “klik” (zoals overigens bij alle Oostenrijkers) en borrelen samen over en weer op de Rafiki en op de Tifricat.
We maken ook met een huurauto samen een uitstapje naar het “binnenland” van Jamaica. De tocht loopt langs de kust naar St Ann's Bay en vervolgens naar de “Cranbrook Rainforrest Garden”, een mooie aangelegde jungletuin met een prachtige bloemenpracht.


In ieder dorp zijn verschillende kerkgemeenschappen en dus ook meerdere kerken.

Uitzicht op het rif en op de zee vanaf St. Ann.






Schitterende bloemen in het park.

Diverse kleine watervallen.

Gitti en Marlene. Gitti heeft zich meer ingeleefd in het Jamaicaanse leven, een t-shirt met "one love".


Verder in het binnenland zien we de sporen van een van voornaamste delfstoffen van Jamaica: Bauxiet. Deze basisgrondstof voor de productie van aluminium wordt gewonnen in dagbouw waardoor in het landschap enorme gaten ontstaan.


Een ander vermeldenswaardig feit is de desastreuze staat van de wegen in het binnenland van Jamaica. Het gros van de wegen in dit gebied zijn nagenoeg onbegaanbaar voor normale personenauto's. Bij de terugweg raken we de weg kwijt en met vele malen vragen komen we uiteindelijk toch weer op een iets grotere weg en zijn we zelfs blij als we in het begin van de avond deze reis achter de rug hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten