woensdag 11 januari 2012

Saloum River: Djifere – Foundiougne

Woensdag 11 januari 2012:
Positie: 14°07'91" N  16°28'14" W

Vandaag zijn we de rivier de Saloum opgevaren om het binnenland van Senegal te verkennen. We zijn 30 nm gevaren naar het dorp Foundiougne. Deze plaats was vroeger belangrijk omdat hier een veerpont over de Saloum Rivier was. Inmiddels is er een brug in Kaolack, zodat het doorgaande verkeer niet meer via Foundiougne komt. De economie heeft hieronder te lijden. In het dorp is veel “oude glorie” te zien. Gesloten hotels en vakantieparken. Grote huizen die vervallen zijn en er zijn ook nog her en der ruines van vroegere, Franse koloniale bebouwing. Er is niet veel te beleven, er liggen hier wel twee “cruisers”, twee Zwitserse zeilboten, catamarans, waarvan we er één al eerder gezien hebben in Dakar, de “die Zwöe”. Het is heel warm, de warmste dag vanaf het begin van de reis in augustus.

Ankerplek Foundiougne

Diverse vogels op meerpalen

Na een verkennend wandeltochtje door de omgeving besluiten we dat deze plek niet de moeite waard is om langer te blijven en we besluiten om morgen terug te gaan naar de ankerplek bij Maurice en Dominic.

’s Avonds zijn we met de dinghy naar het restaurant van “Pino” gaan eten. Pino is een Italiaan die al 12 jaar een restaurant heeft in Foundiougne. We hebben voor dit restaurant gekozen omdat Maurice aangaf dat de kwaliteit van het eten in dit restaurant zeer goed is. We hebben lekker Italiaans gegeten in het binnenland van Senegal.

Opmerkelijk is dat Kaolack de “pinda-hoofdstad” van Senegal is. Aangezien wij hier vlakbij zitten kun je op elke straathoek heel goedkoop pinda’s kopen.

Pinda's bakken op straat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten