zaterdag 21 januari 2012

Lamin Lodge, Serekunda Market

Zaterdag 21 januari 2012:
Positie Lamin lodge: 13°23'40" N  16°37'25" W
Vandaag zijn we naar de grootste markt in deze regio geweest, Serekunda Market. Hier wordt alles van de regio op straat verhandeld. De markt is zo groot, dat je er makkelijk in verdwaald. Het meeste wat aangeboden wordt is voedsel. Van levende kippen tot vlees, gedroogde vissen, tomaten, nootjes, bonen etc wordt in de open lucht verhandeld. De vliegen zitten op het vlees en de vis. Alles wordt hier zonder enige notie van hygiëne verhandeld. Voor Rob Geus zou dit de “doodsteek” zijn, hier wordt hij niet alleen “niet vrolijk van” maar ik denk meer aan een uitzichtloze depressie.

We kunnen op de markt wel de nodige verse groenten kopen en voor vlees kiezen we ingevroren (Braziliaanse) kip bij Sofia in Lamin, vers vlees van deze markt vinden we te link.



Serekunda market

De Buschtaxi is de meest ideale vorm van openbaar vervoer die we ooit ervaren hebben. Je loopt naar de straat, steekt je hand omhoog en binnen de minuut zit je in een busje dat je naar de gewenste bestemming brengt voor een bedrag van € 0,15 per rit p.p. Hier kan zelfs de metro niet tegenop. Veilig is het echter niet. Deze busjes zijn afgeschreven taxibusjes van West-Europa die hier een “nieuw” leven gekregen hebben…

’s Avonds hebben we in de Lodge gegeten, gebraden kip met frietjes, heerlijk.

2 opmerkingen:

  1. HaLoud en Marlène,

    Die taxi is dus nog goedkoper dan de zwarte taxi van Kessel dōrp??

    Groeten,
    Tim en Simone

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar als je echt een zwarte taxi wil, moet je in Gambia zijn. In Kessel is alleen de taxi zwart, maar niet de chauffeur.

    Groetjes,
    Loud en Marlène

    BeantwoordenVerwijderen