maandag 30 januari 2012

Banjul – Praia (Kaap Verden), dag 3

Maandag 30 januari 2012:
De vliegende vissen hebben hun hersencapaciteit niet alleen nodig voor eten en zwemmen maar ook om te vliegen. Hierdoor is er geen capaciteit meer over om slim of handig te zijn. Dit is de reden dat we elke morgen een aantal van deze achterlijke schepsels van het dek moeten rapen, ze zien blijkbaar zelfs onze boot niet aankomen.

De zee is nu zo verlaten dat vannacht de wacht ook mocht slapen. Degene die wacht loopt slaapt, wordt elk half uur gewekt door een eierwekker. De wachtloper controleert de radar, AIS, zeilen en kijkt om zich heen of er een licht op de horizon is. De radar en AIS staan op alarm, zodat wanneer een schip binnen 20 km van de boot gedetecteerd wordt, een alarm afgaat. Dit zorgt ervoor dat we allebei redelijk onze nachtrust hebben tijdens deze nacht. Dit kunnen we alleen midden op zee doen. Zodra we dichter bij land komen, is het door het drukkere verkeer (vrachtschepen en vissers) niet meer veilig.

Door de noordenwind is Sal moeilijk te bezeilen en besluiten we de koers te verleggen naar Santiago, het zuidoostelijke eiland van de Kaap Verden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten