zondag 22 januari 2012

Lamin Lodge, Senegambia

Zondag 22 januari 2012:
Positie Lamin lodge: 13°23'40" N  16°37'25" W
Vandaag zijn we naar de kust gegaan. We zijn geïnteresseerd waar het massatoerisme van Gambia huist en recreëert. De bekendste toeristische bestemming in Gambia, de plaats waar de meeste hotels en resorts liggen, is Senegambia aan de Atlantische kust.

Als we na de rit met de Buschtaxi naar het centrum van Senegambia lopen, passeren we een controlepost waar alleen toeristen, zeg maar Europeanen, zo door kunnen lopen. De Gambianen worden gecontroleerd. Dit is een soort veiligheidszone voor de toeristen. Vervolgens kom je in een “Europees stukje” in Gambia met Irish Pubs, Pizzeria’s, nachtclubs, souvenirshops en supermarkten met Europese spulletjes én natuurlijk Europese prijzen. We ervaren deze omgeving als kunstmatig en steriel en we zien dat dit niets meer met echt Gambia te maken heeft, een schijnwerkelijkheid.

Strand in Senegambia
                                                                                    
Straat met hotels, restaurants etc in Senegambia

De Gambianen lijken hier zelfs niet meer op hun plaats of zelfs niet meer welkom. We kopen een Magnum ijsje voor hetzelfde bedrag waar we gisteren de gebraden kip met frietjes voor gegeten hebben op de Lodge. We worden continue aangesproken voor een taxi, eten, drinken of een excursie. Een van de aangeboden excursies is een prachtige romantische tocht met een boot door de mangroven met aansluitend een diner met authentieke Gambiaanse muziek en dans bij de, jawel hoor, bij onze eigen Lamin Lodge!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten