maandag 9 januari 2012

Saloum River - Diakhanor

Maandag 9 januari 2012:

Positie: 13°56'57.90" N  16°45'37.20" W

Vandaag hebben we de zuidkant van de landtong tussen de Oceaan en de Saloum rivier verkend en zijn we naar het dorp Diakhanor gelopen. Dit dorp is weliswaar eenvoudig maar in tegenstelling tot Djifere en Dakar is hier alles heel netjes. De huizen zijn gemaakt met holle betonblokken. Voor het metselen van een huis heb je hier alleen cement nodig. Met het zand van het strand, versterkt met schelpen, wordt een relatief droge beton gemaakt waarmee een mal, die de vorm van een holle betonblok heeft, gevuld, aangeklopt en op de grond gelost om uit te harden. Vervolgens wordt hier het huis mee gemetseld. Voor de afwerking wordt het huis vaak nog met specie gestukadoord.



Van betonblok tot gestucadoord huis

We zijn onder de indruk van de vele kleurrijke vogelsoorten in deze omgeving. Het lijkt net alsof de volière van een dierenhandel opengestaan heeft. Daarnaast lopen hier overal dieren vrij rond, zoals koeien, varkens, geiten, schapen, ezels en kippen. Bij wie ze horen is voor ons niet duidelijk.

 
Weer een stelletje knerten, netjes op een rij

De natuur is hier prachtig. De delen die bij vloed onder water staan en bij eb weer droog staan. Ook de dieren zoals blauwe reiger, krabben en nog een hoop andere dieren waar we de naam niet van weten zijn hier te zien.

Natuur langs doorgaande weg

Krabben rennen voor ons weg en duiken onder

Op de terugweg hebben we even wat gedronken in een klein vakantiepark dat hier langs de hoofdweg ligt. Dit is overigens een zandweg waar de auto’s en vrachtauto’s met 100 km/uur overheen racen.

De mensen zijn in het algemeen heel vriendelijk. Dit gedeelte van Senegal is totaal anders als de omgeving van Dakar. Bij de terugkomst aan de lodge worden we door Maurice en Dominic uitgenodigd om morgen een uitstapje te maken met hun speedboot naar Jackson Island. We zijn vereerd en zeggen volmondig ja.

Zodra we op onze boot zijn, komt dit mooie zeilschip voorbij. We waren bang dat hij het net niet zou halen, dus Loud stond al klaar bij het roer en Marlène stond al klaar om het anker op te halen, maar hij ging net voorlangs.

Traditionele vissersboot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten