maandag 2 januari 2012

Dakar



Maandag 2 januari 2012:
Positie Dakar: 14°42'45.36" N  17°25'46.70" W

Vandaag hebben we een toeristische route uitgestippeld door het centrum van Dakar. We gaan met de taxi naar het centrum en vervolgens zijn we verder gelopen.
Het centrum van Dakar is wat “moderner” als de buurt rond de ankerplaats. Het centrum van Dakar is in het centrum te vergelijken met een Europese stad met uitzondering van de grote hoeveelheid rommel op straat, de zeer armoedige marktstalletjes (die echt overal staan) en de slechte staat van onderhoud. Van het centrum is alleen de wandeltocht langs de kaap de moeite waard.

Visser in Dakar

Uitzicht op Dakar centrum

Marlène heeft van Ernie een recept gekregen om van poedermelk, yoghurt en water yoghurt te maken. Poedermelk is heel lang houdbaar, dus dit is een ideaal recept voor onderweg. Je kunt dan altijd verse yoghurt maken. Het recept is heel eenvoudig: ½ liter koud gesteriliseerd water (gekookt of bronwater), poedermelk toevoegen en goed kloppen, ½ liter water koken en toevoegen (het geheel is dan ongeveer 40 graden), twee à drie eetlepels yoghurt toevoegen (om te “enten”) en dan 8 uur laten staan bij een temperatuur tussen de 30 en 50 graden …klaar! Smaakt precies hetzelfde als de “echte” yoghurt, die je normaal in de supermarkt koopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten