dinsdag 17 januari 2012

Lamin Lodge, Natuurpark en Westfield

Dinsdag 17 januari 2012:
Positie Lamin lodge: 13°23'40" N  16°37'25" W

In de morgen zijn we naar een nabijgelegen natuurpark geweest, een heus stukje oerwoud met mooie vogels en wilde aapjes.

Vijver met krokodillen

Vogel met grote snavel (merk onbekend)



De aanwezige Krokodillen, Hyena’s en Bavianen zaten (gelukkig) achter slot en grendel.

Loud kan zelfs niet van de hyena's afblijven

Een paar honderd meter naast dit stukje oerwoud is het centrale slachthuis. Deze zijn met hun slachtafval sponsor voor het voedsel van de Hyena’s van dit park. De gieren weten dit blijkbaar ook, want het stikt hier van deze grote, indrukwekkende vogels in dit park.


Gieren

We zijn ook even wezen winkelen in Westfield, een naburig stadje. We verplaatsen ons met de “Buschtaxi”, typisch voor Gambia. Door dit gedeelte van Gambia zijn redelijk goede, geasfalteerde, hoofdwegen aangelegd. Over deze wegen rijden veel busjes voor personenvervoer. Als je een plaats verder wilt, ga je naast de weg staan en steek je je hand omhoog. Een van de vele busjes rijdt dan langs en roept de plaats waar ze naar toe gaan. Als je hierheen wilt, steek je je hand op of je knikt, de bijrijder klopt op de deur, zodat de chauffeur weet dat hij moet stoppen. Tijdens de rit betaal je aan de bijrijder. Het vervoer is zeer goedkoop, ongeveer € 0,15 voor een rit van 10 km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten