zondag 15 januari 2012

Lamin Lodge, met dinghy door mangroven

Zondag 15 januari 2012:
Positie Lamin lodge: 13°23'40" N  16°37'25" W

Zoals vermeld, heeft Marlène vrijdag hulp gekregen van een vriendelijke Duitser, Thomas, bij het inklaren in Banjul. Vandaag kwam Thomas even langs met zijn Dinghy. We spreken af dat we morgen, maandag dus, samen met hem naar Banjul gaan. Wij hebben nog een permit nodig om de rivier op te varen, Thomas moet zijn verblijfsvergunning verlengen, hij is hier al een maand.
Van onze buurman, Stefan uit Bonn, krijgen we een password voor internet. Hij werkt vanaf zijn boot als software engineer voor een mobiele telefoonaanbieder en we kunnen via zijn wifi netwerk op internet, super (na 2 weken weer nieuws van de wereld om ons heen). Helaas is dit netwerk vaak uit de lucht dus is het afwachten hoe vaak/lang we hiervan gebruik kunnen maken.

Zoals al vermeld wordt het steeds warmer. Overdag is het hier ruim boven de 30 graden, zo warm dat de mussen papagaaien van het dak vallen. We hebben een zonnetent over de kuip gespannen om de grootste warmte tegen te houden. We realiseerden ons vandaag dat de laatste keer dat we regen hadden, was in Gran Canaria, 14 november, twee maanden geleden!

We maken nog een tochtje met onze dinghy door de mangroven, een beetje verkennings- en jungletocht.

Kano in de mangroven

Uitgang mangroven

’s Avonds zijn we in de Lamin Lodge nog wat gaan drinken en hebben we ook nog een hapje gegeten. Tijdens het eten moesten we continue alert zijn. De apen die springen en rennen over de daken en zijn gek op cola en patat. We hebben verschillende keren gebruik moeten maken van de stok, die klaar ligt op de rand van het dak, om de apen weg te jagen.

Brutale aap in de Lamin Lodge

Geen opmerkingen:

Een reactie posten