zondag 25 december 2022

Zondag 25 december, dag 11 oversteek Galapagos - Frans Polynesië

We zijn in de loop van gisteren tot vandaag ergens door het halverwege-punt heengegaan. "Top of the mountain" zeggen de Amerikanen dan. Nu gaan we bergaf, het doel ligt dichterbij dan het vertrekpunt.
We denken dat we rond 3 januari aankomen in de sprookjesachtige baai van het eiland Fatu Hiva. Voor diegene die eens een voorproefje van willen hebben hoe deze "mooiste ankerbaai ter wereld" eruitziet, zoek maar eens op op Internet.

De Jan-Van-Genten, de luie overmaatse meeuwachtige vogels , zorgen ervoor dat we geen eenzame kerst hebben. Een paartje van deze dieren, ze kiezen een partner voor het leven, en een vrijgezel liften al een vijftal dagen op de boeg met ons mee. Een paar keer per dag gaan ze vissen vangen rond de boot waarna ze weer op de reling uitbuiken en het boegdek vakkundig onderschijten. Een groot voordeel van deze rustplaats is dat regelmatig boegwater door de golven hier overheenspoelt zodat de meeste drek weggespoeld wordt.

De zeegang is aangenaam, de golven zijn tot rust gekomen en er staat een lekkere wind. We gaan prima voorruit en speciaal voor de Kerst is de hemel blauw, er is geen wolkje aan de lucht.

Vanuit het midden van de Stille Oceaan wensen wij iedereen een mooie en gezellige Kersttijd toe!

Onze positie: 1*12N/116*45W
Nog te gaan: 1.482 NM, 2.740 km

2 opmerkingen:

  1. Wir wünschen euch auch ein wunderschönes Weihnachtsfest! Sabine & Thomas aus Berlin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie ook een mooi zeiljaar en genieten vd de mooie reis Xx

    BeantwoordenVerwijderen