donderdag 29 december 2022

Donderdag 29 december, dag 15 oversteek Galapagos - Frans Polynesië

Deze reis is veraf de langste zeilreis die we met z'n tweeën maken. De overtocht van de Atlantische Oceaan (Kaapverden naar Frans Guyana) duurde 12 dagen. En toen hadden we twee backpackers aan boord. De tweeds grootste overtocht die we met z'n tweeën gemaakt hebben was recent, dit was van Panama naar Galapagos begin december, de duur was 9 dagen.

Om onszelf op te peppen breken we deze lang reis op in gerealiseerde doelstellingen. Dit was bijvoorbeeld halverwege of "nog minder dan 2.000 mijl te gaan". Vandaag zijn er twee van zulke mijlpalen: al twee weken op zee én, en deze is een psychisch belangrijke, nog minder dan 1000 mijl te gaan. We hebben nog maar een afstand met 3 cijfers.

Ons huisdier, de trouwe Jan-van-Gent, die al meer dan een week met ons meevaart, heeft het op zijn heupen gekregen. Hij wil zich blijkbaar definitief op onze boot vestigen en is begonnen om met geweld, zijn snavel dus, stukken uit onze bijboot te hakken. Met als doel om een comfortabel, gezellig nestje te bouwen. Ook de touwen om hem heen zijn niet meer veilig voor dit instinctieve vandalisme. Loud ziet dit met lede ogen aan maar bij Marlène is hij met deze vernielzucht aan het verkeerde adres. Marlène heeft nu een speciaal touw klaarliggen, waarmee ze genoeg lengte heeft om dit gevederte met geweld van zijn rustplaats weg te jagen. Ik vrees dat het einde van de relatie met dit dier in zicht is.

Onze positie: 2*36Z/125*23W
Nog te gaan: 920 NM, 1.700 km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten