maandag 5 december 2022

Maandag 5 december, dag 5 oversteek Panama - Galapagos

We hebben de schoen al gezet voor vanavond, we zijn benieuwd!

Gisteren was er een storing van de koelkast: de pomp van de waterkoeling van de condensor liep vast. Oorzaak was aangroei van schelpen in de toevoerslang. Loud heeft alles losgehaald, de slangen gereinigd en een reservepomp gemonteerd. En de koelkast werkt weer perfect.

Sinds gistermiddag is koers West bezeild en we zeilen sindsdien recht op de Galapagos af. Dit is nog ongeveer 4-5 dagen (Mits dat we deze koers kunnen aanhouden en de wind zich niet draait). Het weer is vanaf gisteren onbewolkt en 's avonds en 's nachts is er volle maan. Op zee lijkt het dan of dat het nog schemerlicht is. Het maanlicht is zo sterk dat het zelfs schaduw werpt.

We hebben voor vertrek een tros groene bananen gekocht en deze zijn vanaf gisteren rijp. Een probleem met een tros bananen is dan dat ze allemaal tegelijk rijp zijn: we eten nu voortdurend bananen en vanmorgen bakte Marlène zelfs bananenpannekoeken als ontbijt, niet verkeerd. De melk is vanmorgen in de koelkast gezet, zodat we vanmiddag nog een bananenmilkshake kunnen maken.

We zien vandaag al opvallend veel Jan-van-Genten, Booby,s in het Engels, voorbij vliegen. Deze vogels hebben een beroemde kolonie op de Galapagos. De Galapagos Booby's hebben een unieke kleur poten, ik dacht dat dit blauw was, de Blue footed Booby's. Misschien dat deze al van de Galapagos zijn.... De booby's met gekleurde voeten hebben we eerder gezien op de eilanden van Venezuela, Les Aves.

Alles is verder prima aan boord, nog 540 nm oftewel 1.000 km te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten