dinsdag 6 december 2022

Dinsdag 6 December, dag 6 oversteek Panama - Galapagos

We liggen al redelijk op koers naar de Galapagos. De tegenstroming neemt af en de wind ruimt richting Zuid zodat de Galapagos steeds beter bezeild is.
Gisteren was een prachtige dag. Een vlakke zee, zon en een mooie wind richting ons doel. Tegen de avond begonnen de Jan-van-Genten, de Booby's, onze boot te belagen. Deze zeevogels slapen normaliter drijvend op het water "maar met zo'n Nederlandse zeilboot in de buurt hoef je geen natte bips te krijgen" zullen ze gedacht hebben. Een groepje vogels belaagde eerst onze masttop, maar dit was gelukkig onbegonnen werk. We waren al bang dat ze onze windmeter zouden vernielen met hun gestumper om op het puntje van de mast te landen... Van het gangboord hebben we ze nog weg kunnen jagen, maar een tweetal vogels hebben we uit goede wil (én voor wat leuke foto's) laten overnachten op onze bijboot. Deze hangt opgetakeld aan de achterkant van de boot. In het morgenlicht bleek dat er zich ook nog een vogel stiekem op de railing verschanst had.
Het zijn wel brutale (ze zijn niet bang voor mensen) maar geen agressieve vogels en ze maken geen herrie. Maar het enige probleem van deze dieren is de stofwisseling. Deze is zo intensief dat ze voortdurend schijten en hierdoor komt de hele boot onder de Jan-van-Genten-poep.
Op de Galapagos zijn grote, beroemde, kolonies van deze vogels en mogelijk zijn dit de eerst tekenen van ons reisdoel, we zijn benieuwd!

Verder alles prima aan boord, nog 444 nm, 820 km, tot aan de Galapagos.

Mogelijke aankomst: zaterdag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten