vrijdag 9 december 2022

Zaterdag 9 december, dag 9 oversteek Panama - Galapagos

Nog altijd geen boot in zicht gehad. Met ons AIS systeem, een soort digitale RADAR, kunnen we andere schepen tot een afstand van 70 km detecteren. Maar we hebben al zeker 6 dagen geen andere boot kunnen waarnemen. Het is eenzaam op dit grote water.

Het schiet al lekker op, we gaan als de brandweer. De stroming en wind zijn eindelijk in ons voordeel gedraaid en we zullen komende nacht of komende morgen al op het eiland San Cristobal aankomen.

Vanmorgen hebben we een mooie mijlpaal gepasseerd, we zijn de evenaar overgestoken en zeilen nu op het zuidelijk halfrond van de aardbol.
De zeegod Neptunus kwam persoonlijk nog aan boord om zijn tol, een borrel, op te halen. We hadden ons van een zeegod veel voorgesteld maar acheraf was het maar een armoedig en schamel geklede godheid. Hij is door de vele "offers" aan hem behoorlijk aan lager wal geraakt en toen hij zijn verdiende neut in onvangst nam was deze in no time achter de kiezen en is ook dit schamel heerschap weer met de noorderzon vertrokken. Kijk zelf maar volgende week naar de foto's van deze goddelijke landloper.

De visserij aan boord is nog niet succesvol maar het weer is goed en stemming aan boord optimaal, we zijn er bijna oftewel "we ruiken de stal" zoals de boeren vroeger zeiden.

Alles prima aan boord met de Galapos bijna in zicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten