donderdag 8 december 2022

Donderdag 8 december, dag 8 versteek Panama - Galapagos

We hebben de strijd met de Booby's gewonnen. Geen speargun maar gewoon een lijntje wat we na een gelande vogel toegooien. Hiervan wordt blijkbaar door deze dieren lering getrokken en na een poosje weten ze de "geoorloofde" landlocaties aan boord.
Vergelijk het maar met een vliegdekschip, hier mogen de vliegtuigen ook niet landen en opstijgen naar lieve lust maar bepaald de commandant (op de Rafiki Marlène dus) wie mag landen en wie gedwongen wordt weer op te stijgen.
Vannacht ook een lifter mee laten varen op de reling maar alleen omdat hij zo verstandig was om met zijn kont richting zee te zitten.

Vannacht 12 uur met de motor wind-in naar Zuid gevaren, anders is Galapagos niet te bezeilen. We zijn nu nog maar een kleine 100 km van de evenaar verwijderd. De evenaar zullen we waarschijnlijk morgen passeren. Dit is voor zeelui een speciaal moment. Er wordt beweerd dat op het moment dat je de evenaar oversteekt, de zeegod Neptunus persoonlijk aan boord komt om het verplichte offer aan de zee, een borrel, op te eisen. We zijn benieuwd!

We hebben sinds vanmorgen voor het eerst deze reis een bezeilbare koers naar het eiland in de Galapagos archipel waar we moeten inklaren, Isla San Cristobal. We hebben goede wind en het gaat als een speer: mogelijk aankomst zaterdag!
Nog 230 mijl, 420 km, te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten