woensdag 7 december 2022

Woensdag 7 december dag 7

Toen we vanmorgen naar buiten keken, waanden we ons in de klassieker "Birds" van Alfred Hitchkock. Er zaten 8 Booby's aan boord en er vlogen er nog een stuk of 5 rond de boot, zoekend naar een plekje..
Loud vindt het een amusante aanblik en geniet van het onderling gestechel en gepik van deze aparte vogels. Marlene wil er geen aan boord, deze vliegende giertonnen schijten binnen de kortste tijd alles onder, maar ja, wat doe je eraan? Wanneer je de meute wegjaagt, zijn ze binnen een minuut weer terug! Marlene is op zoek naar drastische maatregelen en heeft aan dit vliegend geteizum de oorlog verklaard...en is op zoek naar geschikte wapens...

We hebben al 3 dagen geen boot meer op de horizon gezien, we zijn helemaal alleen, de oceaan is erg groot. De Stille Oceaan, oftewel de Pacific is veruit de grootste oceaan van de wereld. Hij beslaat 1/3 van het oppervak van de Aarde en dit is meer dan alle landmassa op Aarde samen! Ook is deze oceaan de diepste: op sommige plekken is het in de Pacifik meer dan 10 km (!) diep.

De wind is aangetrokken, we hebben weer behoorlijke golven. Het is overwegend bewolkt en soms een zonnetje, geen regen.

Nog 330 nm, 610 km te gaan tot aan de Galapagos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten