vrijdag 11 mei 2018

Zandvoort en Bloemencorso, Nederland

Zaterdag 21 april 2018 tot en met zondag 22 april 2018

Het boeken van de vlucht was 3 weken geleden nogal hectisch. We hadden een aantal mogelijkheden voor de heen- en terugreis en we hebben een aantal mogelijkheden toegemaild gekregen. Toen we definitief voor een reisplan gekozen hadden, hebben we de bevestiging van de boeking gekregen. Nu hadden we voor de terugvlucht wel nog de mail met reisgegevens maar de bevestiging van de vlucht zat in een attachment van een andere email. Om zeker te zijn of de reservering van de terugvlucht goed is verlopen, bel ik een paar dagen voor vertrek nog naar de KLM en die bevestigen dat alles in orde is.

We worden in de vroege ochtend van zaterdag 21 april om 4 uur(!) opgehaald door Simone, die heeft aangeboden om ons naar Schiphol te brengen. Op Schiphol kunnen we niet inchecken! Onze vlucht is pas op zondag! We zijn dus 24 uur te vroeg in Amsterdam. Wanneer we na lang zoeken de attachement van de definitieve boeking vinden, blijkt dit inderdaad zo te zijn. Ook de KLM gaf ons een paar dagen geleden foutieve informatie door...

En wat doe je dan? Alle hotels met shuttleservice naar het vliegveld zijn vol. Dus we huren een auto voor 24 uur, rijden naar Zandvoort en nemen een appartement voor een nacht. 's Morgens gaan we naar het strand en 's middags gaan we kijken naar de bollenvelden en het bloemencorso, wat toevallig op deze zaterdag gehouden wordt (vandaar dat alle hotels volgeboekt waren). Het is mooi zonnig weer, dus eigenlijk is er geen probleem geweest.


We zijn al vroeg op het strand, dus alle stoelen zijn nog leeg. Maar het belooft een mooie dag te worden.

De vuurtoren van Zandvoort.


Als we na de strandwandeling door Zandvoort lopen,
ontmoeten we veel mensen die van het NS-station richting zee lopen.


De Nederlandse Spoorwegen.

De Valk.

Veel Aziatische wagens.
Naast de praalwagens ook veel reclamewagens met bloemstukken.Op de weg terug van de bloemencorso naar Zandvoort, zien we eindeloze velden met tulpen.

De volgende dag nemen we keurig op tijd de vlucht naar Bogoto en vervolgens Santa Marta. Terug naar ons vertrouwde drijvende huisje in de marina van Santa Marta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten