dinsdag 1 mei 2018

Curaçao – Colombia

Zaterdag 17 maart 2018 tot en met zondag 18 maart 2018

Positie Cabo de la Vela: 12°11.867 N 72°09.221 W
We varen samen met de “Tamarisk”, een Engelse boot met Anne en Dave als opvarenden, richting Colombia. We hebben elkaar ontmoet op de werf “Curaçao Marina”, wij waren toen hun buren.

Zoals voorspelt blaast de passaatwind onze Rafiki met een snelheid van 6-7 knopen richting Aruba. Tussen Curaçao en Aruba worden we nog een poosje vergezeld door een 15-tal gestippelde dolfijnen. Wanneer we in de nacht van zaterdag op zondag Aruba achter ons gelaten hebben, neemt de wind helaas af waardoor de overtocht wat langzamer en hobbeliger verloopt. Zondag overdag zeilen we zeer relax op een heerlijke rustige zee. Als we tijdens het middaguur de noordpunt van Colombia ronden, trekt de wind weer stevig aan. We besluiten om een tussenstop te maken in de baai van Honda, Bahia Honda in goed Spaans. De Tamarisk ligt 6 nm op ons voor en wanneer Dave en Anne in de baai willen ankeren, neemt de wind in een paar minuten zeer sterk toe. Door deze extreme versnelling van de wind tot wel 35 knopen (8Bf), kunnen ze niet ankeren en zetten koers uit de baai, waarbij ze ons via de VHF de situatie uitleggen. We besluiten om in de namiddag, het is 15:00 uur, om samen met de Tamarisk koers te zetten naar Cabo de la Vela waar we dan in de schemer zullen aankomen.

Tamarisk, een 57 voet zeilschip (Sundeer) van Dave en Anne.

Om 19:00 uur op zondagavond wordt het anker in de Colombiaanse grond gestoken. Al met al was het een prima overtocht van ruim 200 nm. Al vroeg in de avond gaan we te kooi, afgelopen nacht hebben we maar weinig geslapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten