woensdag 2 mei 2018

Watervallen van Minca, Colombia

Maandag 26 maart 2018

Positie Santa Marta: 11°14.527 N 74°13.063 W
Santa Marta ligt aan de voet van de Sierra Nevada, een berggebied met pieken van wel meer dan 5000 meter. Doordat de passaatwind tegen dit berggebied aandrukt, ontstaan aan de westkant van dit bergmassief valwinden, oftewel katabatische winden. Deze valwinden zijn erg sterk en hier in de haven blaast het er tegen de avond altijd stevig op los.

Aan de voet van de Sierra Nevada ligt op een goede 1000 meter hoogte het dorpje Minca. Dit dorpje heeft zich ontwikkeld tot een verzamelplaats van wandelaars en backpackers die hier de rust vinden die men in de steden in Colombia ontbeert. We hebben met de bemanning van de QueenB (Bertus en Jaqueline) en de Tamarisk (Dave en Anne) afgesproken om de watervallen in de omgeving van Minca te bezoeken. We gaan samen met de bus naar dit bergdorpje waar we na een reis van ongeveer 45 minuten aankomen. Minca is een gezellig en knus dorpje en, nadat we nog even verse baguettes gescoord hebben bij een Franse bakker, gaan we op pad naar de eerste waterval. We kunnen in het water aan de voet van de waterval lekker poedelen en dit is op deze zonnige dag erg aangenaam.

Minca.

Heerlijke verfrissing.
De tweede waterval, “El Pozo Azul”, is niet zo onbekend/rustig maar deze wordt serieus bevolkt door toeristen en dagjesmensen. Desalniettemin is dit ook een aangename plek om te vertoeven. Bij de terugkomst in Minca gaan we bij een lokaal restaurantje wat eten en dit is na deze inspanningen bijzonder lekker.

Heerlijke waterval. En wat het mooie is, zoet water......Geen opmerkingen:

Een reactie posten