dinsdag 1 mei 2018

Afscheid van Curaçao


Donderdag 1 maart 2018 tot en met vrijdag 16 maart 2018

Positie Spaans Water: 12°04.807 N 68°51.756 W
Nog net voor ons vertrek naar Colombia krijgen we nog Kessels bezoek. Nellie van Kessel en Marlou Jacobs zijn op vakantie en willen ons graag een bezoek brengen, maar dan wel als we aan een steiger liggen. We verplaatsen ons naar Barbara Beach, waar wij nog lekker een dagje vakantie gaan vieren. Het wordt een compleet Kessels onderonsje, aangezien ook Hans en Betsie voor ons aan de steiger liggen.

Selfie op de Rafiki. Van links naar rechts: Marlou, Marlene, Nellie en Loud.

De dames op de Salacia.

En de heren op de Salacia.

Kessels onderonsje aan de steiger van Barbara Beach, Curacao.

We gaan nog lekker borrelen en eten bij ons favoriete restaurant “De Pier” en we bunkeren de boot vol met al het “Nederlandse” lekkers in de supermarkten. Je moet dan denken aan: drop, rookworst, stroop, HAK blikgroenten, hagelslag, pindakaas, speculaas, kaas, stroopwafels, roggebrood, peperkoek, currysaus, etc. etc.

Heerlijke gerechten bij restaurant "The Pier".

We nemen met een gezellige barbecue ook afscheid van André en Josée, waarmee we de laatste weken een aantal leuke wandelingen gemaakt hebben. En dan is het tijd om uit te klaren. We gaan verder naar Colombia en nemen na een lange tijd afscheid van de ABC-eilanden.

In Willemstad zien we het trieste beeld van de lege marktkramen van de beroemde Venezolaanse fruitmarkt. Marktkramen die meer dan 100 jaar dienst deden als leverancier van groenten en fruit aan Curacao door Venezolanen. Zij kwamen wekelijks met hun schepen met verse groenten en fruit. Nu is het leeg, het gevolg van een handelsconflict met president Maduro.....

Hier nog volop groenten en fruit.

Vanaf januari 2018 is het leeg en stil in de straat.

Door de harde wind stellen we ons vertrek nog een paar maal uit, maar in de vroege ochtend van zaterdag 17 maart wordt definitief ons anker uit het zand van het Spaanse water getrokken voor de overtocht naar het Zuid-Amerikaanse Colombia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten