woensdag 2 mei 2018

Santa Marta, Colombia

Zaterdag 24 maart 2018

Positie Santa Marta: 11°14.527 N 74°13.063 W
De stad Santa Marta is moderner dan je zou verwachten van een Zuid-Amerikaanse stad. Een redelijke infrastructuur en veel winkels met veel aanbod. De straatnamen hebben, zoals in de meeste steden in Zuid- en Midden-Amerika, geen namen maar alleen nummers. De lange straten heten “carrera” en de dwarsstraten heten “calle”. Voorwaarde hiervoor is natuurlijk dat het stratenpatroon een ruitjesmotief moet hebben. Door dit systeem, wat bijvoorbeeld ook in vele steden van de VS toegepast wordt, kun je je heel makkelijk oriënteren zonder dat je bekend bent in de stad.

De carrera 5 is de hoofdstraat met veel winkels en kraampjes naast de weg. Hier kun je ook het beste terecht voor het plaatselijke junkfood. Populair in Santa Marta zijn een soort oliebollen die, perfect gevormd als een biljartbal, ook in olie gebakken worden. Een andere populaire snak is een langwerpig gerold deegproduct dat ook in olie gebakken wordt. Deze populariteit heeft dit eten voor ons echter niet, de smaak is een beetje olieachtig/melig, niet erg bijzonder. Verder worden verse vruchtensappen aangeboden die in grote aquaria met ijs voortdurend aangevuld worden met vers geperste vruchten. Met een soeplepel wordt netjes een heerlijk koel glas gevuld, een aanrader.Als het al iets langer ligt (overigens wel in een warmhoudbak, soms met lampje) ziet het er zo uit.

Overal wordt koffie en koud water verkocht.

Hij probeert onze Samsung tablet te repareren, maar helaas. Niet gelukt.

Bij de vele kraampjes met kleren word ik mij weer pijnlijk bewust van de vernedering van het Nederlands elftal door zich niet te kwalificeren voor het WK in Rusland. Overal worden shirtjes van de nationale ploeg van Colombia aangeboden. Door de kwalificatie van de Colombianen kleurt nu de hele carrera 5 kanarie geel!


Parallel aan de carrera 5 ligt de carrera 3 en langs deze straat, die overigens bijna geheel voetgangerszone is, liggen de meeste cafés en restaurants van de stad, het uitgaansgebied dus en de gezelligste straat van de stad.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten