zaterdag 23 juli 2022

Wandeling in een park in Panama City

  •  

Dinsdag 28 juni en Woensdag 29 juni 2022


Positie Panama City: 12°34.575 N 81°41.797



We zijn het niet meer gewend om zo dichtbij de bewoonde wereld te zijn. Bij de ankerplek ligt een mooi beschermd digny dock waar we veilig onze bijboot kunnen stallen. Aan land zijn drie schier-eilandjes die door een dam met elkaar verbonden zijn. Deze dam dient voor golfbreker voor de ingang van het Panama kanaal en de eilandjes zijn nu een publieke attractie. Met name in de weekeindes komen talrijke bewoners van Panama City hier uitbuiken in de vele kroegjes, restaurants, ijsco-tenten, kartbaan, fietsverhuur enz. enz. Heel gezellig. Om de 20 minuten is er een busdienst die ons in het centrum van de stad brengt.
Op deze zondag maken we een uitstapje naar een park hier in de stad. Dit park bestaat uit een behoorlijke heuvel met bovenaan een mooi uitzicht.
Aan de voet van de heuvel bevinden zich de gebouwen van de directie van het Panama kanaal. Vele grote paleis-achtige bouwwerken en een groot gedenkteken voor de chef engineer die de bouw van het Panama kanaal leidde, de Amerikaan Goethals.



De officiële gebouwen van de kanaaldirectie 


De wandeling leidt over een degelijke verharde weg, gelukkig autovrij, die rustig aan de wand van de heuvel naar boven slingert. Er zijn op deze mooie dag veel bezoekers die samen met ons van de tropische natuur en bijzondere uitzichten genieten. De mensen die we onderweg ontmoeten zijn allen erg hartelijk en vriendelijk.



De skyline van Panama City


De containerhaven





Deze luiaard stak de weg over, dit duurde een half uur.....




Geen opmerkingen:

Een reactie posten