zaterdag 2 juli 2022

Dutch Oven

Woensdag 27 april 2022

Positie San Andres: 12°34.575 N 81°41.797
Tijdens onze reis hadden we al eerder van een zeiler gehoord, dat een Dutch Oven een ideaal middel is om in de vrije natuur te koken. Je denkt dan dat deze informatie van een Nederlander komt, maar nee hoor, met name de Amerikanen zijn hier verliefd op.

In San Andres treffen we Dagmar en Adrian van het zeiljacht Kobel en zij hebben een Dutch Oven aan boord. Adrian is een liefhebber van vlees en zij hebben de Dutch Oven in Duitsland al veel gebruikt, dus een ervaren man. Hij organiseert een etentje op het strand, samen met Benchi en Sandra van de Nonna Rosa. Adrian zorgt voor het vlees in de Dutch Oven en Sandra en Marlene zorgen voor de rest.

De buitenrand van de Dutch Oven wordt bekleedt met spek. Vervolgens wordt het binnenste deel gevuld met een laag vlees, een laag paprika en uien en een laag tomatenketchup. Dit herhaalt zich steeds, totdat de Dutch oven gevuld is. als slot wordt de spek over het vleesmengsel gelegd. Dit staat een paar uurtjes te pruttelen op een houtvuurtje en dan is het tijd om aan te vallen. Het was veel te veel voor ons zessen, maar wij hebben goed ons best gedaan. Het was heerlijk. Bedankt Adrian voor deze ervaring.



De voorbereidingen, gedaan door Adrian.

Tijdens het bakken zit er een deksel op en bovenop deze deksel liggen ook hete kolen.


Het resultaat, HEERLIJK. En Loud is er als de kippen bij.

1 opmerking: