vrijdag 28 februari 2014

Cienfuegos (Cuba), Trinidad

Vrijdag 28 februari 2014

Positie Cienfuegos: 22°07.502' N 80°27.162 W
Geheel in stijl, dus met een knalrode oldtimer, gaan we deze vrijdag naar Trinidad.

De rode oldtimer die ons afzet in Trinidad.

Trinidad is een antiek stadje op een 1½ uur rijden van Cienfuegos. Het stadje is prachtig door de jaren heen geconserveerd en wordt nu beschermd door de UNESCO. Omdat dit een van de belangrijkste attracties van Cuba is, is er veel toerisme. Je wordt overlopen door mensen uit alle nationaliteiten die hier voornamelijk per touringcar vanuit de all-inclusieve resorts naar toe gesleept worden.


Veel winkels met zelfgemaakte kleding.
 
 










Bovenstaande foto's geven het straatbeeld van Trinidad weer. Kleurrijk met leuke accenten zoals een paard op de weg, de oude auto's natuurlijk en de mooie kleuren blauw.
  
Wij maken een mooie wandeling en we worden tijdens het middaguur aangesproken door een vriendelijke meid die haar restaurantje op straat promoot. We worden nieuwsgierig en we gaan even kijken. Het blijkt een knus restaurantje te zijn met uitzicht over de straatjes en daken van Trinidad. We genieten van kreeft en garnalen die heerlijk bereid zijn.

Op het dakterras wachten we op ons eten. We hebben een mooi uitzicht over het stadje Trinidad.

Dit meisje zorgde voor de bediening in het restaurant. Ze had het haar volgens de laatste mode.

Het eten was voortreffelijk. Kreeft, garnalene, gebakken plantane, rijst en een salade.
Peet weet nog een gehaakt jurkje te scoren en als we tijdens de terugweg nog wat verassende fruitsoorten weten te kopen is de dag weer compleet.
 
Net voordat we vertrekken in Trinidad zien we rook uit dit huis komen, even later weten we wat er aan de hand is. Ze hebben in huis gespoten tegen muggen. We hebben navraag gedaan, maar het is volgens hun niet slecht voor de gezondheid van de mens......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten