donderdag 13 februari 2014

Montego Bay – Cienfuegos (Cuba), aankomst

Donderdag 13 februari 2014

Positie Cienfuegos: 22°07.502' N 80°27.162 W
Op deze donderdagmorgen leggen we aan in marina “Marlin” in Cienfuegos.

Voor de ingang van de rivier ligt een ondiepte. Je kunt duidelijk zien, waar deze ondiepte zich bevindt.
Alle vissers zijn natuurlijk op deze plek te vinden.

Er liggen behoorlijk wat jachten en we zien zowaar weer een paar bekenden. We zien de “Marlin” met Michael en Nathalie die we in Curaçao ontmoet hebben. Verder ook een Duitse boot uit Ulm die we nog kennen uit Jamaica.

Inklaren is heel gemoedelijk en eenvoudiger als in Jamaica. We besluiten om vandaag en vannacht in de jachthaven te blijven liggen.

De boot voor ons is toevalligerwijs ook een Aphrodite 42. Het is de eerste keer sinds ons vertrek uit Nederland dat we eenzelfde boot als de Rafiki tegenkomen. Dit keer is het een boot die onder de Engelse vlag vaart, de Emma Louise met als opvarenden Cheryl en Steve. Steve is het ook al opgevallen dat er een zusterschip achter hem ligt en nodigt ons na het inklaren uit voor een koffie aan boord van hun boot. Heel leuk om eenzelfde boot te zien en de verschillen tussen de boten te zoeken.

Zoek de verschillen. Twee Aphrodites 42 ketch achter elkaar in 1 haven.

We gaan ’s middags naar de stad, die hier een half uurtje lopen vandaan ligt. Lopen door Cuba is een prachtige belevenis. Je waant je in een andere wereld en het verschil tussen de andere eilanden in de Carieb kan eigenlijk niet groter zijn. Wat je je voorstelt als je aan Cuba denkt klopt als een bus, heel stereotype: de old-timers, overal foto’s van Fidel en Ché, gebouwen uit de 50-er jaren met een behoorlijke achterstand in onderhoud, en heel vriendelijke mensen. Alles netjes en verzorgd. We gaan nog eten in een Cubaans restaurant en onze eerste indruk is fantastisch.

De vlag van Cuba.

Door het hekwerk zie je het restaurant. Uien en knoflook worden in Cuba gevlochten verkocht.

Aan het einde van de middag komen Cheryl en Steve op bezoek op de Rafiki voor een bezichtiging en een borreltje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten