donderdag 20 februari 2014

Cienfuegos (Cuba), Palmira

Donderdag 20 februari 2014

Positie Cienfuegos: 22°07.502' N 80°27.162 W
We maken vandaag een uitstapje naar een dorp nabij Cienfuegos, namelijk Palmira. Al is Cienfuegos niet erg toeristisch, toch willen we deze dag eens een kijkje nemen op het platte land van Cuba. We hebben een mooie route uitgestippeld in een landelijk gebied. In Cienfuegos nemen we een oldtimer-taxi naar het stadje Palmira.




Het stadje heeft een mooi plein, van waaruit de taxi’s de mensen vervoeren naar buurtdorpen.





 
Ook hier is alles netjes, alleen alles is in een achterstallige staat van onderhoud. Mensen zijn vriendelijk, niemand zeurt voor “taxi”, “Mango’s”, “waterfall”, “where are you going”, etc zoals overal op de overige eilanden van de Carieb. We voelen ons veilig en op ons gemak. Maar waarvoor we kwamen, een mooie wandeling in een landelijke streek, blijkt Palmira als uitgangsbasis niet geschikt. We vragen verschillende mensen naar de route, maar iedereen zucht en geeft aan dat dit niet mogelijk is. We lopen het eerste deel van wat wij denken onze route en keren daarna terug naar Palmira.






Landelijke huisjes.


Creatief met ijzer....

In het centrum van Palmira stopt ook een soort vrachtwagen met de tekst TAXI. Het blijkt een omgebouwde vrachtauto te zijn, waar de mensen als vee ingepropt worden. Ze kunnen nog bovenaan door de opening naar buiten kijken. Waarschijnlijk moeten ze wel de hele rit blijven staan. Door dit soort mensonterend gedrag van de overheid zullen de mensen zich steeds meer tegen het regime gaan verzetten.


De mensen kunnen nog net onder het blauwe zeil naar buiten kijken.

Aan het eind van de middag nemen we een oldtimer (what else?) terug naar Cienfuegos.

’s Avonds gaan we gezellig met Paul en Ulrike van de Rosie naar een voorstelling van een Mexicaanse muziekgroep. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten