Zondag 9 februari 2014
Positie Montego Bay: 18°28.211' N 77°55.565 W
Vanmorgen starten we weer met schaatsen. Een gouden start van de dag door de mooie prestatie van Irene Wüst! We halen het weerbericht op en we beslissen dat we maandag vertrekken naar Cuba. Er is een kleine weatherwindow (een goede voorspelling) om de overtocht te realiseren. Vanaf donderdagavond verandert het weer en zal de windrichting veranderen via zuid, naar west en uiteindelijk naar Noord. Voor ons is dit dan wind in. We moeten dus zorgen voor die tijd in Cuba te zijn. Over een week is de wind stabieler om de overtocht te maken, maar we willen niet zo lang wachten, aangezien we op tijd in Cuba willen zijn. 24 februari krijgen we namelijk bezoek van Peet Verhaegh en Ans Joosten. We willen voor die tijd wat meer informatie hebben over Cuba, zodat we een planning kunnen maken voor de twee weken dat Peet en Ans aan boord zijn.
We hebben opnieuw een lekkernij "ontdekt" in de Carieb. Naast de Calaloo, de tropische spinazie, is ook de wortel van de plant met het Calaloo-blad lekker. Deze knol heet Dasheen en deze bakken we in schijfjes met als groente natuurlijk zijn broertje, Calaloo: een heerlijk maaltje.
Positie Montego Bay: 18°28.211' N 77°55.565 W
Vanmorgen starten we weer met schaatsen. Een gouden start van de dag door de mooie prestatie van Irene Wüst! We halen het weerbericht op en we beslissen dat we maandag vertrekken naar Cuba. Er is een kleine weatherwindow (een goede voorspelling) om de overtocht te realiseren. Vanaf donderdagavond verandert het weer en zal de windrichting veranderen via zuid, naar west en uiteindelijk naar Noord. Voor ons is dit dan wind in. We moeten dus zorgen voor die tijd in Cuba te zijn. Over een week is de wind stabieler om de overtocht te maken, maar we willen niet zo lang wachten, aangezien we op tijd in Cuba willen zijn. 24 februari krijgen we namelijk bezoek van Peet Verhaegh en Ans Joosten. We willen voor die tijd wat meer informatie hebben over Cuba, zodat we een planning kunnen maken voor de twee weken dat Peet en Ans aan boord zijn.
We hebben opnieuw een lekkernij "ontdekt" in de Carieb. Naast de Calaloo, de tropische spinazie, is ook de wortel van de plant met het Calaloo-blad lekker. Deze knol heet Dasheen en deze bakken we in schijfjes met als groente natuurlijk zijn broertje, Calaloo: een heerlijk maaltje.
Prachtige bloemen in Jamaica.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten