maandag 10 februari 2014

Montego Bay (Jamaica) - Cienfuegos (Cuba), dag 1

Maandag 10 februari 2014

Voor de zeilers die ons blog volgen:
De ankerplek bij Pier 1 vinden wij veel beter als bij de jachthaven. Je ligt dicht bij de stad, winkels en bussen. De dinghy kun je stallen bij restaurant-bar Pier 1. Het restaurant heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het eten is werkelijk voortreffelijk. Internet kun je oppikken van het restaurant of je kunt even een biertje pakken in het restaurant en je internetzaken doen.

Bij vertrek pleeg je een telefoontje naar customs en immigration en zij komen dan naar Pier 1. Vlot geregeld en erg gemakkelijk. Het tankstation ligt direct aan de kade, dus even met de dinghy de jerrycans vullen is vrij makkelijk. Water kun je bij het restaurant gratis pakken (wel met jerrycans). Verder is het een goed beschutte ankerplek en door het restaurant op de afgesloten en bewaakte pier heel veilig. Gasflessen kun je vullen bij het vulstation naast het politiebureau, rechts na de afslag van Montego Bay naar Free Port. Ze vulden onze fles met Amerikaanse kraan/koppeling binnen 10 minuten. Het is hier 3 meter diep met overal zandgrond.

Spanning om 11:00 uur plaatselijke tijd, de tweede race van de 500 meter heren. Weer een Nederlands trio op het podium! Geweldig.
Om 12:30 uur gaan we anker op en met een mooie halve wind zeilen we richting Cuba. We krijgen 5 NM uit de kust nog een warm afscheid in de vorm van een groep kleine dolfijnen die ons een paar minuten vrolijk volgen. In de avond gaat de wind wat liggen maar er is een mooie vlakke zee, dus we besluiten niet de motor bij te zetten maar met een lui gangetje van 3,5 knoop de nacht in te varen.



Nog enkele mooie bloemen, gespot tijdens wandelingen door Jamaica.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten