maandag 29 augustus 2016

Tandarts, Guatemala

Maandag 1 augustus 2016 tot en met maandag 8 augustus 2016

Positie Fronteras: 15°39.775 N 89°00.119 W
Ik maak een afspraak met de plaatselijke tandarts hier in Fronteras voor een controle van mijn gebit. De plaatselijke tandarts, Carlos, heeft een paar indrukwekkende diploma's bij de ingang van zijn praktijk hangen. Helaas is dit dan ook het enige indrukwekkende aan deze praktijk. De wachtkamer zijn een paar gammele stoelen op de stoep en de rest bevindt zich in een soort garagebox, afgeschermd van buiten met een plastic wandje. De behandelstoelen zijn tot op de draad versleten en ik schat dat het röntgenapparaat uniek is en door dr. Röntgen zelf in het begin van de 19de eeuw gebouwd is.

Links achter het gordijn is de ingang. Aan de rechterkant (buiten) is de wachtkamer.

Bij de ingang hangen de diploma's van Carlos.

Achter het gordijn is het kantoor van de tandarts.

In hetzelfde vertrek als het kantoor is ook de praktijkruimte. Loud bekijkt de apparatuur van de tandarts. Tijdens de behandeling viel het licht uit, dus er moest een lamp vervangen worden voordat hij verder kon met de behandeling.

Waarom kies ik dan voor deze tandarts? In de eerste plaats omdat dr. Oscar een sympathieke en betrouwbare man is en in de tweede plaats het gemak, de praktijk ligt op loopafstand.
Het is een goede keuze, Carlos is een goede tandarts die, samen met zijn indiaanse assistente, zijn behandelingen vakkundig uitvoert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten