dinsdag 16 augustus 2016

Naar Fronteras, Guatemala

Donderdag 7 juli 2016

Positie Fronteras: 15°39.591 N 88°59.653 W
Wanneer het weer dag geworden is, zien we duidelijk het gevolg van de blikseminslag. De VHF-antenne op de hoofdmast is er niet meer....deze is compleet verdwenen! Op het dek vinden we nog een laatste aandenken van de antenne, een verkoold bevestigingsringetje.

Een losse kabel in de top van de mast en dit verkoolde ringetje op het dek is het enige aandenken aan de antenne, die op de top van de mast stond.

We gaan ankerop, de ankerlier doet het gelukkig gewoon nog, ook de motor start nog braaf. We varen een klein stukje tot aan het ponton van Tom, de man van de verstaging. Hij gaat even later in de mast en constateert dat de bliksem niet op de verstaging overgeslagen is en dit is een grote opluchting. Samen met hem verwijderen we de beschadigde voorstag (van de botsing in Cuba) en we spreken af dat wanneer het profieldeel binnen is, over ongeveer 6 weken, wij hier terug zullen komen.Loud en Tom demonteren de furling, nu kan de exacte maat gemeten worden en een nieuw deel besteld worden.

Wij varen vervolgens verder naar Fronteras op de Rio Dulce. Hier hebben we internet en kunnen we contact opnemen met de verzekering. Onderweg zien we vele lokale vissers. Meestal zitten ze met twee personen in een boomstamkano. Er wordt dan een net uitgegooid en zodra dit in het water ligt, wordt het weer binnengehaald. Het resultaat is minimaal, maar waarschijnlijk genoeg voor een maaltje.

Rio Dulce met uitzicht op diverse baaien.
Speciale techniek voor het uitwerpen van het visnet.

Aan het einde van de middag gaan we voor anker naast onze Britse vrienden van de Moonstone.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten