dinsdag 16 augustus 2016

Fronteras, Guatemala

Vrijdag 8 juli 2016 tot en met donderdag 21 juli 2016

Positie Fronteras: 15°39.591 N 88°59.653 W
We liggen voor anker voor een brug over de rivier. Aan de noordkant van deze brug is het dorp Fronteras.

De doorgaande weg naar het dorp Fronteras.

Deze plek is vooral bij de Amerikaanse watersporters populair omdat dit water geldt als veilig tijdens het orkaanseizoen en de prijzen van de jachthavens zijn, zeker in vergelijking met de VS, erg laag. Daarom zien we hier, de eerste plek aan de rivier waar een weg is, een grote concentratie marina's.

In deze baai liggen 4 marina's.

De Amerikanen zijn op dit moment thuis om van de zomer in Amerika te genieten en zij komen in september/oktober weer terug hier op de boot. De zeilers die hier nog zijn, zijn wat Amerikaanse “blijvertjes” en een aantal wereldreizigers, de groep waar wij ons al een beetje bijtellen.

We voelen ons niet erg prettig op de boot. Het is een rommeltje op de boot omdat overal kistjes staan met zaken die gedemonteerd zijn (furling, verlichting railing voor, defecte elektronische apparatuur etc). Met de blikseminslag is er helaas veel kapot gegaan. De wind- en dieptemeter, kaartplotter, RADAR, SSB radio, Autopilot, GPS, AIS, Inverter, antennes, VHF, laadregelaars, stereo en veel kleiner spul zoals veel van de LED verlichting, ventilators en zelfs twee zonnecellen. We hebben veel werk gehad met het demonteren van defecte apparatuur, het uitzoeken van wat kapot is en wat we hier kunnen vervangen en wat besteld moet worden in het buitenland. Verder hebben we veel kontakt met de expert en de verzekeringsmaatschappij.

Demontage navigatie apparatuur.

Demontage zonnepanelen.

Demontage deklicht en radardome.

Bovenstaande heeft ons erg veel tijd en energie gekost waardoor we aan “leuke dingen” zoals uitstapjes en dergelijke niet veel toegekomen zijn. Dit gaan we dus in de komende periode inhalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten