maandag 22 augustus 2016

Castillo de San Felipe, Guatemala

Zaterdag 23 juli 2016

Positie Fronteras: 15°39.591 N 88°59.653 W
Op zaterdag wandelen we met Margot en Samuel naar het Spaanse fort, Castillo de San Felipe, ongeveer 4 km van Fronteras. De wandeling loopt over een asfalt weg en is redelijk saai. Het fort is daarentegen mooi gerestaureerd en ligt in een mooi park.

Soortgelijke bussen als in Panama, alleen zien deze er veel beter en verzorgd uit.

De toegangsweg naar het kasteel stond vol met kraampjes, eten en drinken. De meeste verkochten een limonade (diverse smaakjes) met schaafijs.Castillo de San Felipe.

Het kasteel ligt aan de Rio Dulce.

Op de achtergrond de brug die naar Fronteras leidt.

Mooi park met diverse plekken met schaduw.

In het fort zien we een groep Belgische toeristen die een rondleiding krijgen. Wanneer we de groepsleidster een poosje later tegenkomen maken we even een praatje. Zij is geregeld groepsleidster van een Belgische touroperator. Het opmerkelijke is echter dat zij in Nederland woont in het plaatsje Maasbree, op 10 km afstand van onze woonplaats!

Na het bezoek aan het fort nemen we de bus terug naar Fronteras, waar we samen met Margot en Samuel nog een frietje met kip verorberen.

Lekker kippetje met net gebakken frietjes. We hadden geluk, de frietjes waren net op, dus we kregen frietjes die net uit de olie kwam. Normaal worden de frietjes hier bewaard onder een lamp. Ze zijn dan half warm en redelijk slap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten