maandag 22 augustus 2016

Keuring reddingsvlot, Guatemala

Vrijdag 22 juli 2016

Positie Fronteras: 15°39.591 N 88°59.653 W
We komen een bekende tegen in Fronteras. Het is Samuel van de “Margot” die we ontmoet hebben in Cuba. We maken een praatje en we worden uitgenodigd voor de BBQ bij hun in de jachthaven, “Monkey Bay Marina”.

Deze marina is zoals bijna alle jachthavens hier in de baai erg luxe. Een prachtige overdekte recreatieruimte met nog wat fitness toestellen, een koelkast en een diepvries voor algemeen gebruik. Het is een gezellige BBQ.

Recreatieruimte van Monkey Bay Marina, met uitzicht op de marina.

De recreatieruimte wordt deze week ook door mij en Samuel gebruikt om onze reddingsvlotten te checken. Wij hebben al vanaf het begin van onze reis ons reddingsvlot zelf geserviced. Het vlot wordt tijdens deze doe-het-zelf-keuring uitgepakt en handmatig opgepompt totdat de overdrukventielen gaan blazen. Vervolgens laten we het vlot een nacht opgeblazen staan om de lekdichtheid te testen. Daarna wordt de CO2 cilinder gedemonteerd en gewogen om de vulgraad van de CO2 en N2 te controleren. Het trek-opblaas-mechanisme wordt gedemonteerd, gesmeerd, gecontroleerd en weer gemonteerd. Aan het einde van de keuring wordt het vlot weer leeggelaten en opgeborgen. Vervolgens maak ik voor de landen die dit verplichten, met fotoshop nog een mooi “officieel” keuringscertificaat.


Loud en Samuel testen de beide reddingsvlotten.

Wij vinden dit veel veiliger dan dat we de keuring door vreemden laten uitvoeren. We hebben al behoorlijk wat verhalen over foutieve keuringen te horen gekregen en met deze werkwijze weten we zeker dat het vlot in een goede staat is (wij doen dit elke twee jaar) en dat het 100% zeker functioneert als dit nodig is. Daarnaast hebben we het voordeel dat we het vlot al goed kennen en dat we weten hoe je er in nood moet inklimmen en waar alle belangrijke zaken zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten