zondag 11 januari 2015

Punta Morro Hermoso (Colombia), broodbakmachine

Zondag 11 januari 2015

Positie Punta Morro Hermoso: 10°56.949 N 75°01.879 W
Het is druk op het strand en de meeste strandhuisjes zijn bezet. Het zijn uitsluitend Colombianen, wij zijn de enige “buitenlanders” hier in de baai.

Frits pakt vandaag weer de kite en Marlène gaat weer windsurfen. Het is zondag en druk op het strand. De sfeer ademt gezelligheid en gemoedelijkheid uit.

We hebben sinds de installatie van 2 nieuwe zonnepanelen in juni structureel een energieoverschot. We gebruiken elektriciteit zoals “thuis”, kijken tv, computer, koelkast lekker koud, maken drinkwater van zeewater en met voldoende energie koken we water met een elektrische waterkoker. Maar toch is de accubank meestal tegen 3-4 uur weer vol. We overwegen de mogelijkheid voor een “kelder” waarbij we een van de koelkasten op 13 graden zetten voor groente te bewaren of misschien zelfs een diepvries? Een andere mogelijkheid voor ons luxeprobleem hebben we vandaag getest. We lenen de broodbakmachine van de Sylfer en we bakken een brood op de accu’s. Dit gaat perfect en kost totaal 28 Ah met 12 volt, dit kunnen we goed hebben. Dus kunnen we ook een broodbakmachine overwegen…. zoals gezegd, luxeproblemen.

De weerberichten zien er gunstig uit en we verwachten om dinsdag verder te zeilen, morgen nog een lekker dagje op deze heerlijke plek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten