maandag 5 januari 2015

Bahia de Taganga (Colombia), buitenboordmotor in het water

Maandag 5 januari 2015

Positie Bahia de Taganga: 11°15.907 N 74°11.609 W
Het is nog steeds erg vlagerig in de ankerbaai met harde windstoten. Normaal hebben we ’s nachts de dinghy aan de zijkant van de boot opgetakeld om diefstal te voorkomen. Omdat de dinghy een week geleden vanaf deze positie op het dek geblazen is, hebben we uit voorzorg de dinghy vlak achter de boot vastgemaakt. Dit is een paar dagen goed gegaan tot deze morgen. Een enorme windvlaag weet de dinghy met 6 pk buitenboordmotor op te pakken en deze komt omgekeerd terug in het water! We merken hier in eerste instantie niets van totdat Frits onze bijboot op de kop achter de Rafiki ziet drijven en ons via de marifoon oproept.

Het is de 3de keer dat de dinghy met buitenboordmotor kapseist. De eerste keer aan het strand door een golf op Isla Graciosa (Canarische Eilanden), vervolgens een paar weken later op La Gomera door de wind en nu ook weer door een enorme windvlaag.

Op zich gaat er niets kapot, maar de ondergedompelde buitenboordmotor moet helemaal droog en schoongemaakt worden. Eerst helemaal met zoetwater afspoelen. Vervolgens bougies en carburateur verwijderen. Het carter achtereenvolgens spoelen met zoetwater, dan met benzine met wat olie. De carburateur demonteren en de sproeiers schoon en droogmaken. Vervolgens alles weer monteren en starten.

De motor start dan wel maar er komen altijd nog veel waterdruppeltjes los uit het carter die de motor onrustig laten lopen en ook de carburateur heeft nog last van water en deze moeten we nog 2 keer extra demonteren en schoonmaken om de motor weer goed aan het lopen te krijgen. Hiervoor moet de motor telkens weer van de dinghy aan boord getakeld worden. En dat met de harde wind, die hier al een week waait. Al met al een hele dag werk….

Aan het einde van de dag wandelen we nog even over de boulevard van Taganga.

Achter de touristische boulevard, is dit het beeld van Taganga.

Jongens brengen jerrycans met drinkwater naar hun huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten