donderdag 8 januari 2015

Punta Morro Hermoso (Colombia), anker af


Donderdag 8 januari 2015

Positie Punta Morro Hermoso: 10°56.949 N 75°01.879 W
We liggen veilig voor anker in een baai 10 km zuidelijk van Barranquilla, een van de grootste steden van Colombia. De tocht van gisteren was redelijk ruig maar de Rafiki kan deze omstandigheden makkelijk verdragen. Toch blijft de wind hard blazen. Rond 10 uur horen we gelijktijdig de Sylver en de Bella Ciao op de marifoon en gaat het ankeralarm af. Het anker heeft zijn grip verloren en we krabben. We zetten het anker opnieuw en leggen meteen een tweede anker voor de zekerheid. 

In verband met de harde wind blijven we op de boot. In de namiddag komt de Armada nog op bezoek, zo heet de kustwacht hier. Twee vriendelijke mannen noteren alle gegevens en wij leggen uit dat we op weg zijn naar Cartagena en daar pas inklaren. We verklaren verder dat we hier ankeren in verband met de sterke wind op zee en wanneer de wind gaat liggen dan zeilen we weer verder. Dit is voor de overigens zeer vriendelijke heren geen probleem en we mogen zonder meer blijven liggen. 



Vele vakantiehuisjes aan het strand. Het is niet meer dan een stro-dak met wat palen eronder. 
Maar je zit in de schaduw en je kunt er slapen in een hangmat.

Deze twee meisjes liggen al in de hangmat.

Overigens vinden we met onze antenne op de kant een open wifi kanaal met prima internet. Hier krijgen we het nieuws te zien van de lafhartige aanslag op Charlie Hebdo. Verschrikkelijk, wanneer houdt dit gruwelijke geweld door moslimextremisten eens op….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten