dinsdag 6 januari 2015

Bahia de Taganga (Colombia), Lijnen vissersboot breken


Dinsdag 6 januari 2015


Positie Bahia de Taganga: 11°15.907 N 74°11.609 W
De wind blijft flink blazen op de ankerplek. Een stalen, compleet geroeste vissersboot van ongeveer 20 meter lengte is met een 4-tal rafelige lijnen aan een paar bootjes op de kant afgemeerd. Het te verwachten gebeurt vandaag. De lijnen breken en de visserskotter slaat op drift. De boeg pakt de wind en schip slaat dwars waarbij de boeg richting de voor anker liggende Sylfer draait. De boeg mist de verstaging van de Sylfer op een paar centimeter! Wanneer de verstaging geraakt was, zou de Sylver waarschijnlijk zijn mast kwijt zijn geworden! Gerard en Lies gaan ankerop en parkeren hun schip op een veiliger plekje in de baai. 


Gerard heeft eerst het tweede anker laten vieren, zodat onderstaande vissersboot hem net niet raakte, vervolgens wordt het tweede anker opgehaald, daarna het eerste anker en de boot wordt verplaatst. Frits en Loud proberen nog zo veel mogelijk te helpen. Lies staat achter het roer. Goed teamwork en gelukkig geen schade.

Het vissersschip drijft een stuk richting zee. Ze proberen op geruime afstand van ons hun weer te ankeren. 
Ook bij hun was paniek.

Morgen gaat de wind langzaam afnemen en willen we ankerop voor een volgende baai van deze mooie Colombiaanse kust. De rest van de dag maken we voorbereidingen voor de tocht van morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten