zondag 4 januari 2015

Bahia de Taganga (Colombia), Takkeneind

Zondag 4 januari 2015

Positie Bahia de Taganga: 11°15.907 N 74°11.609 W
Frits heeft vanaf de Bella Ciao wandelroutes gespot naar de top van de bergrug ten noorden van de ankerplek. Volgens onze gezamenlijke inschatting moet je vanaf die plek de noordkust, de ankerplek en de besneeuwde toppen van het hooggebergte kunnen zien. We gaan in de loop van de morgen naar de kant om deze top te bedwingen. We zijn compleet: de bemanning van de Sylfer, de Bella Ciao, de Rafiki en de Cornelis. Deze laatste is een Nederlandse boot die al langer in Colombia is. We kwamen de Cornelis tegen in Bahia de Garaica.
We zijn in totaal met 9 wandelaars en starten vol goede moed aan de beklimming. Na de eerste beklimming merken Frits en Loud dat we niet de goede bergflank beklimmen. We moeten de zojuist beklommen heuvel weer af en een pad verderop gaan zoeken.

Uitzicht op een strand, waar je alleen met een boot naar toe kunt.


Helaas is deze eerste inspanning en de onzekerheid voor een succesvolle beklimming voor 2/3 van de wandelaars reden om af te haken. Alleen de “die hards”, Frits, Marlène en Loud gaan natuurlijk verder. De tocht naar de top is een behoorlijke kluif en weet ons 1,5 uur bezig te houden. Het is een goed begaanbaar bergpaadje en de omgeving en vergezichten zijn prachtig. Eenmaal op de top krijgt het sportieve trio datgene wat ze verdiend hebben: een prachtig vergezicht over de noordkust, Tangaga, Santa Marta en het bergmassief in het achterland. De sneeuw ligt helaas nog verstopt achter een wolkendek. De afdaling terug naar het dorp duurt vervolgens nog een klein uur.

Uitzicht noordzijde.

Uitzicht op de  besneeuwde toppen richting binnenland. 
Deze toppen zijn overigens meer dan 5000 mtr hoog.

Vooraan het dorp Taganga, de stad achter de heuvels is Santa Marta.

Uitzicht op de ankerbaai. De tweemaster is de Rafiki.

Technische discussie op de top van de berg.

Het pad over de bergkam.

De afdaling terug naar Taganga.

Voor de zeilers die ook deze mooie baai kiezen voor een tussenstop hebben we deze super mooie wandeltocht, gezien vanaf de ankerplek, in de volgende foto ingetekend:

De gelopen route, gezien vanaf de Rafiki.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten