zondag 8 december 2013

Curaçao, grottentocht met Timo

Zondag 8 december 2013

Positie Curaçao: 12°04.890' N 68°51.742 W
Vandaag gaan we weer op pad met Timo, een gids die wandeltochten verzorgd op het eiland. Loud is 3 weken geleden ook al een keer mee geweest in zijn “vrijgezellenbestaan”. De starttijd van de wandelingen van Timo zijn “onmenselijk”, namelijk om 06:00 uur; het is hier dan zelfs nog donker…
Samen met Reinhilde en Frits van de Bella Ciao het pasgetrouwde stelletje Vera en Tim gaan we met de pick-up van Timo op stap.


Vera en Tim zijn hier op Curaçao getrouwd en vieren aansluitend de wittebroodsweken. Naast dit gezelschap worden we ook vergezeld door de twee enthousiaste viervoeters, Rakker en Tietsia.
De tocht staat in het teken van de grotten op Curaçao.

Cactussen tussen heel mooi gesteente.

Ruige kust.

Vele orchideeën in de bomen, ook vele pollen wit/grijs (zie rechts op de foto) 
wat bij ons vaak in bloemstukken gebruikt wordt.

Bomen blijven laag bij de grond om zo weinig mogelijk vocht te verliezen.
Rechts zie je het begin van de boom, links het uiteinde.

We beginnen bij een grot aan zee en vervolgens verkennen we twee grotten aan het begin van het heuvellandschap. In deze laatste grotten zien we duidelijk nog sporen van voodoo activiteiten, een religie die hier op het eiland nog steeds beoefend wordt. De grotten worden bewoond door grote aantallen vleermuizen. De grotten zijn erg mooi door het fossiele koraal en de stalactieten en stalagmieten.

 
Frits en Reinhilde bij de uitgang van een grot.

Een heleboel vleermuizen hangen en vliegen door de grotten.

Stalactieten en stalagmieten vormen samen een zuil.

Rondom de grotten vinden we nog een schorpioen (!) en ontdekken we een nest(je) van een Kolibrie met een minuscuul eitje. Dit nestje is maar 2 cm in diameter….

Nest van een kolibri met 1 eitje. Helaas is de foto met eitje wazig.

Onder de steen zit een schorpioen. Deze zijn kleiner dan we dachten.

Aan de kust nemen we vervolgens een bad in een natuurlijk gevormde jacuzzi.

Jacuzzi.

Als slagroom op de taart brengen we nog een bezoek aan de “fluitgrot”. Deze grot staat in directe verbinding met de zee. Je kunt de grot alleen zwemmend en snorkelend bezoeken omdat de ingang nét boven de zeespiegel ligt. Hierdoor kun je alleen door onderwater te zwemmen de grot ingaan. Telkens als de grot door de golfslag afgesloten wordt, ontstaat een fluitend geluid door de ontsnappende, opgesloten lucht in de grot.
Eenmaal in de grot aangekomen, zien we een schitterende kleurenpracht door het zonlicht dat door het water de grot verlicht. Het is een uniek schouwspel en erg bijzonder om dit mee te mogen maken!

Fluitgrot of beter bekend bij de toeristen als Blue Lagoon.

Veel vissen in het extreem mooi blauw water.

Lionfisch, een erg mooie vis, maar helaas vormt deze een bedreiging voor de overige vissen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten