dinsdag 24 december 2013

Aruba (Oranjestad), Ecolution

Dinsdag 24 december 2013

Positie Oranjestad: 12°30.537' N 70°02.002 W
In de morgen helpt Loud Frits nog even met zijn dynamo en dan gaat de Argonaut richting Colombia. We gaan op deze dag voor kerst nog even wat voedsel inkopen en we merken al dat Aruba een droger en dus een warmer klimaat heeft dan Curaçao. Het is lekker warm en het water is kristalhelder. Liggen we in deze baai dan in het paradijs? Nee hoor, net 200 meter voor ons begint de landingsbaan van het vliegveld en de horizon naar het zuiden is beneveld door de altijd brandende stortplaats van Aruba.

In de jachthaven van Oranjestad zien we de Ecolution liggen. Met deze “boot van de toekomst” is onze eerste astronaut Wubbo Ockels vorig jaar van Scheveningen naar de Carieb gezeild. Deze zeilboot wordt aangedreven door de wind en eventueel elektromotoren en is voor de gehele energiebehoefte zelfvoorzienend met zonne-energie en schroefgeneratoren. De boot ziet er een beetje onderkomen en niet-bewoond uit en bij navraag blijkt dat Wubbo erg ziek is. Hij heeft terminale longkanker…


Zeiljacht Ecolution van Wubbo Ockels.

’s Avonds is er kerstdiner op de Rafiki: Tomaat-mozarella salade, Bouillon soep, Limburgs “zoer vleis” met puree en komkommer, Bananen-milkshake.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten