woensdag 25 december 2013

Aruba (Oranjestad), wandeling noordkust en kerstmaal op het strand

Woensdag 25 december 2013

Positie Oranjestad: 12°30.537' N 70°02.002 W
Samen met de Sark (Jaap en Elsa) en de bemanning van de Hera (Maarten en Bea) maken we op deze 1ste Kerstdag een verkenning van het eiland. Aruba schijnt in het zuiden niet zo mooi te zijn (raffinaderij) en dus gaan we met de bus naar het noorden. De weg loopt pal aan de kust en we zien kilometers hotels en resorts, alles is volgebouwd voor de toeristenindustrie. In dit gedeelte van Aruba hebben zich overigens ook de spraakmakende gebeurtenissen rond Joran van der Sloot en Natalie Halloway afgespeeld.

In het noorden maken we rond de noordpunt van het eiland een wandeling langs de kust. Het landschap is vergelijkbaar met wat we gezien hebben op Curaçao maar dan lijkt het toch dor/droger. Het landschap is erg mooi met de geërodeerde afzettingen van fossiel koraal tussen granieten rotsblokken. Op deze punt is dan ook nog een vuurtoren.

 

 

Het landschap in het noorden van Aruba.
 
Het skelet van een geit.


Een elegante duik van een pelikaan.


Een "selfie" van Loud en Elsa.




Veel toeristen bij de vuurtoren.

Na mooie wandeling gaan we voorbereidingen treffen voor een gezamenlijk kerstdiner. Aan het einde van de middag gaan we met de Sark en de Hera BBQ-en aan wal bij de duikvereniging die hier een bankje op het strand heeft neergezet. Een heerlijke BBQ met Bief, Varkenslapjes en Tonijn vergezeld met talloze lekkernijen.


Morgen zijn we van plan om verder te zeilen naar Haïti. Dit is een tocht van 400 NM ongeveer 700 km dwars door de Cariebische zee.


Het weer ziet er goed uit en we verwachten dat we met een halve wind van 20 knopen een snelle overtocht zullen hebben van een kleine 3 etmalen. We zullen dagelijks de bloglezer op de hoogte houden door een bericht via de SSB radio op het blog te zetten. Op Haïti zullen we weer de Bella Ciao met Reinhilde en Frits ontmoeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten