maandag 19 december 2011

La Gomera: Vueltas – voorbereiding oversteek naar Afrika

Maandag 19 december 2011:
Positie: 28°04'44.01" N  17°19'31.98" W
Vandaag zijn we begonnen met de voorbereidingen voor de overtocht naar Afrika. We hebben besloten om dinsdag of woensdag koers te zetten naar Senegal, en wel naar Dakar. De tocht is 850 nm, ongeveer 1500 km. Hier zullen we 6 – 7 dagen over doen, de verste overtocht tot nu toe. Verder betekent dit ook een vertrek uit Europa en ook een beetje uit de “bewoonde” wereld. De koers is ongeveer pal zuid (183 graden) en met de huidige passaatwind betekent dit dat de wind van linksachter zal komen, de hele reis. Dus een keer de zeilen zetten en dan klaar… De wind zal ongeveer windkracht 4 – 5 hebben, 20 – 30 km per uur.
Tijdens de tocht zullen we proberen om dagelijks verslag te doen op dit blog via de SSB radio. Met deze korte-golfradio kunnen we met een speciaal modem contact maken met het basisstation in België (geen grap) en daarna wordt het bericht op internet gezet. Dus (als de techniek ons niet in de steek laat) kunnen de lezers de overtocht dagelijks volgen.
We hebben de boot “tot de nok” gevuld met houdbare levensmiddelen. Dit op advies van ervaren wereldzeilers. De komende tijd kunnen we waarschijnlijk moeilijker aan Westerse producten komen. Dinsdag slaan we nog verse producten in. Ook krijgen we allerlei tips hoe verse producten zo lang mogelijk houdbaar te houden. Zo moet je eieren dagelijks omdraaien of verpakt in zand meenemen, in kool moet je een gaatje boren in de kern en dan dagelijks water geven, citroenen rijg je aan een draad, vers fruit hang je in een netje enzovoorts. Marlène heeft vandaag de vlaggen gemaakt voor Senegal, Gambia en de gele vlag als teken dat je nog niet ingeklaard bent.

Vlaggen van links naar rechts: Senegal, Gambia, en Kaap Verden

’s Avonds hebben we op onze eigen boot, via uitzending gemist, enkele afleveringen van “The Voice” bekeken.

1 opmerking:

  1. hoi Marlene en Loud
    Wij wensen jullie een goede vaart naar Senegal
    jullie zullen wel goed ontvangen worden met zulke prachtige vlaggen ,knap gedaan.Verder nog hele fijne kerstdagen gewenst en alle goeds voor het nieuwe jaar.

    Groeten Piet en Fien

    BeantwoordenVerwijderen