vrijdag 30 december 2011

Dakar, Gabber op bezoek

Vrijdag 30 december 2011:

Positie Dakar: 14°42'45.36" N  17°25'46.70" W
Afgelopen nacht hebben we weer een gevecht met muggen gehad. Reden om vandaag de klamboe, die we in Las Palmas gekocht hebben, boven ons bed op te hangen. Voor de muskieten is het niet meer mogelijk om ons te pakken te krijgen. Deze klamboe hebben we zeker nodig als we in de mangroven gaan varen.
In de straat naast de yachtclub staat een auto, een ware klassieker, in een iets verwaarloosde staat geparkeerd. Deze plaatselijke Chrit Jacobs heeft een originele MG-b voor de deur staan. Hij is er alleen niet erg zuinig op….

MG-b, opknapper??

In tegenstelling tot de meeste havens in Engeland, Spanje en Portugal hebben we hier in Afrika internet op de boot. Het openbare leven is weliswaar vergelijkbaar met Nederland 100 jaar geleden, de moderne communicatietechniek is hier op nivo 2012.

Vanmiddag zijn Erik en Ernie van “de Gabber” aangekomen na een ruwe tocht vanaf de Kaapverden. De wind is vannacht aangetrokken en er blaast een krachtige woestijnwind over onze ankerbaai. We nodigen Erik en Ernie uit om vanavond op de Rafiki iets te komen drinken. Het werd een gezellige avond met dit zeilerskoppel uit Utrecht.

3 opmerkingen:

  1. Hé van Kessel.. Hoe is het nou? Jij bent het echt he..?? Ik kreeg gisteren een Rijksdaalder 1969 met een Vis erop en toen moest ik aan jou denken. Dus ik Googlede wat.

    Je zit kennelijk met Jacobs ergens achteraan in de Wereld. Dat verwacht je niet!!! Succes daar, neem wat leuke munten mee, en denk nog eens aan me..

    Groet Kees (van de Tue)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En een gelukkig nieuwjaar hè.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi verhaal bijf jullie wel volgen en laat me verrassen door jullie ervaringen. Beste wensen en een mooi vaarjaar 2012.

    Eric Peeters

    BeantwoordenVerwijderen